söndag 3 februari 2013

Kesoplättar med varma hallon

Igår var vi hemma hos P och C för att fira lilla O som fyllde åtta! Mycket tårta, kakor och annat ;) Efter det åkte jag och P för att lämna tillbaka några av blommorna vi köpte på plantagen för några helger sen. Jeze, vår stora ludna lilla boll älskar att käka på våra blommor, varför vi bestämde oss för att prova lite konstblommor. Dessvärre upptäckte vi snabbt att det var svårt att hitta fina blommor som ser verkliga ut. Vi köpte i alla fall lite olika för att ta hem och prova, men som sagt så var vi inte särskilt nöjda med alla. En orkidé och en orange blomma fick stanna kvar i alla fall ;D

Idag när jag kom hem från spinningen gjorde vi lite lunch. Kesoplättar med varme hallon och vaniljkesella stod på menyn! Annorlunda, men faktiskt riktigt gott! 

Recept: 

1 ½ dl keso
4 ägg
2 msk marsan-vaniljsåspulver 
½ dl mjöl av valfri sort (jag använde dinkelmjöl)
1 mosad banan
2 tsk bakpulver

1. Vispa ihop ägg, banan och keso till en jämn smet. 
2. Blanda i alla torra ingredienser.
3. Låt stå att gosa ihop sig i kylen i minst 10 minuter. 
4. Stek i smör. Det tar ganska lång tid på varje sida, och man får inte ha på för hög värme. 
5. Servera med kesella och bär!

Konsistensen blev lite som en blandning av pannkakor och omelett. Om man tar bort bananen kan man säkert göra en mer salt variant också! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar