Recept:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk mald kardmumma
½ tsk mald ingefära
1 nya salt
1½ dl rapsolja
5½ dl rivna morötter
250 gram naturell färskost
100 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Skalet från en lime
Valnötter
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke och vänd sedan ner dem i smeten.
4. Tillsätt oljan och de rivna morötterna.
5. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen strax under en timme. Känn med en stick att den inte är kladdig.
7. Vispa smöret en stund och tillsätt sedan färskosten. Se till att det är ordentligt blandat och tillsätt sedan limeskalet och florsockret.
8. Dela upp frostingen i flera skålar och blanda med olika färger.
9. När kakan har svalnat; spritsa, smeta eller kleta ut frostingen på kakan och släng på lite valnötter!
Nu när jag gjorde till jobbet (12-15 pers) så gjorde jag dubbel sats i en stor gerberaform. Ett sats av det här receptet räcker bra till en normalstor springform.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar