Ofta när jag lagar mat på vardagar brukar jag förbereda lite dagen innan. Det gör otroligt mycket att t ex bara stoppa in lite kyckling eller en köttbit i ugnen redan dagen innan så den är färdig att bara slängas i när det är dags på riktigt!
Igår kväll passade jag på att slänga in en fryst kalkonbröstfile på knappt ett kg medan jag tränade på vår nyinförskaffade crosstrainer! Jag la den bara i en folieklädd form, saltade och pepprade, slängde på lite hemma-odlad chili (en Habanero White och två Boliwian Rainbow) och skjuts in i ugnen :D
Det bästa är att man inte ens behöver veta riktigt vad man tänkt göra med det (:
När jag kom hem idag satte jag på lite pastavatten, hällde i lite torkad fjärilspasta. Stekte på kalkonen som jag skivade hyfsat tunt igår innan jag gick och la mig, tillsatte lite champinjoner. Hade en creme bonjour vitlök örter i kylen, så det fick bli såsen! Tänkte att broccoli nog skulle funka bra att ha i, men det fanns ingen i frysen. Däremot hittade jag lite frysta ärtor och tänkte, aaaasch what's the difference? ;D grönt som grönt! Stekte även några färska minimajs i olivolja att ha på sidan om :)
Recept:
500 gram pasta
1 kg kalkon
1 stor burk champinjoner
1 burk creme bonjour cuisine
1,5 dl frysta ärtor
ett par små chilisar/en stor
två stora vitlöksklyftor
en grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
torsdag 28 juni 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar