Efter jobbet imorgon åker vi till Arvika för att fira min och J:s födelsedag på lördag :D
Eftersom vi har ett par kissar är det inte alltid helt lätt att bara åka iväg, men P:s ena kompis har lovat att gå upp och kolla till dem i helgen! Som tack tänkte vi baka lite till dem, och vad är väl bättre än ett gäng smarrisar? Under UIP-programmet som jag började på i höstas så bakade jag dessa varje gång jag avslutade min praktik på ett ställe. De blev en hel del, tror jag totalt bakade dem fem gånger under ett par månader.
Det här är lite av ett familjerecept, jag har aldrig hittat ett recept som liknar det här. Vi brukar kalla det Carinas smarrisar, efter min storasyster som fick det först!
Här är ett recept för ca 20 st om man använder ganska små muffinsformar. Använder du amerikanska blir det nog bara en 12-15 st, men då kan man ju alltid göra dubbelsats ;D
Recept:
Botten:
100 gram smält smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllningen:
100 gram smör
4 msk socker
4 tsk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1. Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda äggsmeten med resten av ingredienserna till bottnarna.
3. Klicka ut i formar och grädda i ca 12 minuter på 160 grader. De ska inte bli genomgräddade, hela grejen med dem är att de ska sjunka ihop och få en grop i mitten!
4. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna.
5. Koka ihop till en halvtjock smet. Ibland kan man behöva lite mer vetemjöl för att det ska tjocka till.
6. Klicka i smeten i gropen.
7. Låt svalna och förvara sedan i frysen; ta fram ca en halvtimme innan de ska ätas. De ska vara riktigt kalla, nästan lite småfrysta :D
På en av praktikavslutningarna var det en som sa; "om vi var gifta skulle jag väga typ 200 kg". Det är ett ganska bra betyg tycker jag ;)
Orkar/vill man kan man ju alltid göra lite extra smet och göra något fint av det! På bilden har jag satt ut klickar med smet och dragit ut med en sked :D
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar