tisdag 17 juli 2012

Kaka på kaka


Här kommer mitt första recept sen renoveringen av recipiece. Det som skulle bli en vanlig sockerkaka blev slutligen en hallonkaka med rivet apelsinskal. Både jag och T ser fram emot sommaren med nya utmaningar i köket. Vi hoppas att alla läsare får en skön sommar oavsett var ni befinner er.

Ingredienser:
  • 2 st ägg
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl hallon
  • 50 gram smör


Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl och kanel samt apelsinskal. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
  3. Strö över hallonen och täck kakan med tunna skivor smör hyvlade med osthyvel. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter.

Hoppas det smakar!

/P

0 kommentarer:

Skicka en kommentar