Här kommer mitt första recept sen renoveringen av recipiece. Det som skulle bli en vanlig sockerkaka blev slutligen en hallonkaka med rivet apelsinskal. Både jag och T ser fram emot sommaren med nya utmaningar i köket. Vi hoppas att alla läsare får en skön sommar oavsett var ni befinner er.
Ingredienser:
- 2 st ägg
- Rivet skal från 1 apelsin
- 2 dl socker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 2 dl hallon
- 50 gram smör
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl och kanel samt apelsinskal. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
- Strö över hallonen och täck kakan med tunna skivor smör hyvlade med osthyvel. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter.
Hoppas det smakar!
/P
0 kommentarer:
Skicka en kommentar