lördag 6 oktober 2012

Krusbärssaft

I torsdags när jag var hemma och sjuk passade jag även på att prova ett nytt saft recept!
Jag och K gjorde ju efter ett recept där man bara kokade upp bären i vatten och sedan rörde ut socker och natriumbensonat.


Denna gång provade jag istället en rårörd krusbärssaft som fick stå svalt ett par dagar :)

Recept:
3 liter krusbär
500 gram päron
1 lime
500 gram socker
2 liter kokande vatten
25 gram citronsyra
1½ tsk natriumbensonat

1. Blanda krusbär, socker, lime och päron i en stor bytta (undvik aluminium).
2. Rör ur natriumbensonaten och citronsyran i lite kokande vatten och tillsätt det sedan till resten av det kokande vattnet.
3. Häll det kokande vattnet över bären och rör om ordentligt.
4. Låt stå svalt ett par dagar, i kyl eller på balkong weather permitting ;)
5. Sila noggrant och häll upp på rena flaskor!


Den här saften blev lite syrligare än den andra, vilket både jag och P tyckte var bara bra! Mycket läskande :D Fem stora och fem små flaskor blev det efter silning.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar