tisdag 23 oktober 2012

Smörgåstårta och finbesök!

I tisdags fyllde P år, vilket såklart firades med massa tårta! Morgonen började med hemmagjord smörgåstårta och paketöppning. Senare på kvällen kom mamma över på tårta som P gjort samma eftermiddag, med blåbärssylt, banan, vaniljgrädde och marsipanlock!


I lördags var M och hennes kille D här på mat och skratt! :) Båda två jobbade på dagen, så vi sa att de skulle komma vid halv åtta-åtta. Kvart över åtta ringer M och meddelar att hon är i Hovsjö x) Som tur var vände bussen där för att en liten stund senare åka tillbaka mot Saltskog ;)

Anyway vi gjorde risotto med fläskfile, mycket populärt!

Recept:
5 dl arborioris
1 stor gullök
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
1,5 dl vatten
3 buljongtärningar
1-2 dl riven ost
4 msk smör
salt och peppar

1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna och låt så på svag värme. Det ska fortsätta småkoka.
2. Hacka löken fint och fräs den i oliv­ol­jan, den får inte ta färg utan ska bara bli genom­skin­lig.
3. Häll i riset och fräs tillsammans med löken. Från och med nu bör du inte lämna rörandet någon längre stund.
4. Tillsätt vinet och låt det koka in, se till att det inte bränner fast i botten. När det mesta av vinet kokat in, fortsätt genom att tillsätta den buljongen. Ha i en dl åt gången. Låt både risotton och buljongen småkoka för att inte buljongen ska sänka temperaturen på risotton.
5. När all buljong kokat in bör konsistensen vara som fast risgrynsgröt. Ta av risotton från plattan och rör ner smöret, ost och eventuellt salt och peppar.
6. Låt stå 5 minuter och strö över nymalen svartpeppar innan servering!

Det mesta gick åt, men en matlåda fick jag i alla fall till lunch igår ;D

0 kommentarer:

Skicka en kommentar