söndag 4 november 2012

Blåbärsmums!

En av de första gångerna jag var hemma hos P bakade han muffins. I fredags bakade vi dessa muffins igen, fast med en liten twist! I originalreceptet ska man ta ut muffinsarna för att lägga i en bit choklad, men vi tänkte; varför inte lägga till lite sylt också? So we did, and it was A-W-E-S-O-M-E. ;D Sylten var för övrigt den jag kokade i somras på blåbären från P:s mamma :) Äppelklyftor är en annan grej som också blir sjukt bra i dessa muffins :D

2½ dl vetemjöl
50 gram smör
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl socker
1 dl mjölk
annan smaktillsats; exempelvis  2 tsk vaniljsocker eller kakao
Valfri fyllning (till exempel choklad, godis, sylt eller frukt) 

1. Sätt ugnen på 225 grader och rada upp muffinsformat på en plåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats i en liten skål. 
3. Vispa socker och ägg pösigt i en lite större skål. 
4. Rör försiktigt ner mjölblandningen i den större bunken. Tillsätt flytande mör och mjölken och rör till en smidig smet. 
5. Fyll muffinsformarna till hälften lite drygt. 
6. Ställ plåten i mitten av ugnen. Grädda i cirka 4-5 minuter, ta ut dem innan de fått en fast hinna. Pressa ned fyllningen, dock inte för stora bitar. Ställ in dem ytterligare 10 minuter ungefär. 
7. Låt muffinsen svalna under en duk på ett galler, de är godast när de är lite ljumna! 


Dessutom fick vi chans att prova den andra gelefärgen jag fick av J förut :D Muffins med blåbärssylt måste ju såklart vara skyblue till färgen ;)

Nej, nu ska jag ta ut picnicbogen som legat inne i ugnen ett par timmar med rödlök, morötter, äpplen och diverse kryddor :D  

0 kommentarer:

Skicka en kommentar