2½ dl vetemjöl
50 gram smör
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl socker
1 dl mjölk
annan smaktillsats; exempelvis 2 tsk vaniljsocker eller kakao
Valfri fyllning (till exempel choklad, godis, sylt eller frukt)
1. Sätt ugnen på 225 grader och rada upp muffinsformat på en plåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats i en liten skål.
3. Vispa socker och ägg pösigt i en lite större skål.
4. Rör försiktigt ner mjölblandningen i den större bunken. Tillsätt flytande mör och mjölken och rör till en smidig smet.
5. Fyll muffinsformarna till hälften lite drygt.
6. Ställ plåten i mitten av ugnen. Grädda i cirka 4-5 minuter, ta ut dem innan de fått en fast hinna. Pressa ned fyllningen, dock inte för stora bitar. Ställ in dem ytterligare 10 minuter ungefär.
7. Låt muffinsen svalna under en duk på ett galler, de är godast när de är lite ljumna!
Nej, nu ska jag ta ut picnicbogen som legat inne i ugnen ett par timmar med rödlök, morötter, äpplen och diverse kryddor :D
0 kommentarer:
Skicka en kommentar