söndag 18 november 2012

Brunch med en hint av morot och kanel

Som så många gånger tidigare kom jag hem med massa fynd efter att ha besök Gerberas butik i Gustavsberg igår. Jag fyndade blanda annat en ljusblå vitlöksgömma och en solgul karott :D M, som var där för första gången, kom hem med sex kassar vilka bland annat innehöll 30 (!) tallrikar och massa annat smått och gott ;)
Senare på kvällen var jag och P på Miss Li som spelade på Trombon! Förbandet Brothers Among Wera var minst lika bra :) 

Imorse tog vi sovmorgon och gick inte upp förrän strax efter tio :D Vi hade inte så mycket bröd hemma, så vi bestämde oss för att göra scones. Vi hittade ett recept som innehöll morötter och kanel, vilket vi tyckte lät väldigt spännande (: 

Recept: 

4 dl kvarg
6 dl mjöl
2 dl rivna morötter
4 tsk bakpulver
1½ msk socker
2 tsk kanel
1 tsk salt
½ dl mjölk
½ dl solrosfrön att dekorera med

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mjölet kan man ju blanda lite olika som man tror blir bra :D
2. Riv morötterna och blanda dem med kvargen och mjölken till en jämn smet.
3. Blanda ihop smeten med de torra ingredienserna och klicka ut i muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader. Note to self; använd INTE vanliga pappersformar, silikon is the shit! ;D :P


0 kommentarer:

Skicka en kommentar