onsdag 2 oktober 2013

Marockansk fisk

Ända sedan jag slutade plugga och fick lite mer fritid har jag försökt att hitta en hobby. Jag har provat lite olika saker, men det här känns faktiskt roligare än något jag tidigare provat! :) Just nu har det mest blivit lite örhängen, men vi får se var det leder ;D

Igår lagade vi en superenkel fiskrätt som nog kommer lagas många fler gånger här!

Recept:

600 gram vit fisk 
3 dl bulgur eller couscous 
1-2 paprikor
500 gram broccoli
3 msk russin
½ liter vatten
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
örtsalt, vitpeppar och paprikakrydda

1. Ta fram en ungsform med lite högre kant och fyll på med bulgur (okokt), hackad paprika, broccoli och russin. 
2. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen i det innan du häller det i ugnsformen. (Alternativt häll fond och vatten direkt i formen om du använder det istället) 
3. Skär fisken i stora bitar och tryck ner den i ugnsformen, gärna ganska långt ner i vätskan.
4. Sätt in i ugnen på 200 grader och ta ut när vattnet är borta.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar