Ingredienser:
1 msk olja
1 stor gul lök
1 stor eller 2 små paprikor
2 vitlöksklyftor
500 gram kycklingsfärs
1 liter vatten2 stjälkar citrongräs
1 stor bit färsk ingefära
½ tesked sambal oelek
½ tsk rosmarin
2 buljongtärningar (t ex en kyckling och en grönsak)
3 lagerblad
5 pepparkorn
1 förpackning (400-500 ml) kokosmjölk
1 lime (skalet, alternativt kaffir limeblad)
1 burk minimajs
1-2 stora morötter
250 gram sojabönor (frysta går bra)
1. Stek lök, paprika, vitlök. Tillsätt kycklingfärsen och stek den lite innan du tillsätter hälften av vattnet.
2. Riv ingefäran, hacka citrongräset och häll ner det tillsammans med sambal, lagerblad, peppar, rosmarin och buljongtärningarna. Häll på kokosmjölken och resten av vattnet (späd mer om du tycker det behövs).
3. Riv av skalet på limen och ha i det. Hacka upp morötterna och minimajsen och ha i dem också.
4. Smaka av med salt och tillsätt sojabönorna strax innan servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar