Ingredienser:
400-500 g fiskfilé (färsk eller fryst)
ca ½ tsk salt
ca 1 krm mald peppar
140 g (1 pkt)bacon
Potatis- och broccolimos:
ca 8-10 st (ca 800 g) potatisar (gärna en mjölig sort)
250 g broccoli
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
400-500 g fiskfilé (färsk eller fryst)
ca ½ tsk salt
ca 1 krm mald peppar
140 g (1 pkt)bacon
Potatis- och broccolimos:
ca 8-10 st (ca 800 g) potatisar (gärna en mjölig sort)
250 g broccoli
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
- Låt fisken tina om den är fryst.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.
- Dela fisken i 3-4 bitar eller rulla ihop den om det är en liten, platt fisk. Salta och peppra.
- Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.
- Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.
- Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.
- Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar