tisdag 4 september 2012

Takkrona och chokladbollar!

För ett par helger sen köptejag en lampskärm ute i Viksängen på Second hand till hjälp. Den var stor och brun och allmänt jätteful. P tyckte jag var tokig, men nu börjar det minsann likna något! :D Idéen om att göra en värmeljus-takkrona började växa fram under semestern på Lefkas. Efter att ha tittat runt efter hängande ljuslyktor började jag inse att det här nog skulle bli ett ganska väldigt jättedyrt projekt. MEN av en ren slump  upptäckte vi att Indiska hade 70 % på reapriset, och nyss hade fått påfyllning från webblagret. Wohooooo, totalt handlade vi ljuslyktor för kanske 200 kr (istället för 1200 kr...... :D :D ) plus lite annat smått och gott!



Som sagt, nu börjar det likna något! :D :D
Nu ska vi bara lyckas borra ett hål i taket för att sätta upp en ny krok! Yaaay!! :D

I helgen gjorde vi chokladbollar. De blev verkligen kalasgoda, så jag kan inte annat än lägga upp dem på bloggen :D


Ingredienser:

4 dl havregryn
125 gram rumstempererat smör
knappt 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ - 2 msk kakao
1 msk grädde
1½ msk frystorkat kaffe blandat med vatten
eventuell smaksättning

Garnering:
150 gram choklad att smälta
kokos/pärlsocker/strössel

1. Mixa alla ingredienser till en jämn smet i en mixer eller matberedare. (Man kan såklart bara blanda dem med en elvisp eller liknande, men då får man inte riktigt samma konsistens.)
2. Blanda med den eventuella smaksättningen. Vi delade smeten på tre delar; en med banan, en med rivet apelsinskal och en naturell.
3. Ställ i kylen och börja smälta chokladen. Glöm inte att köra korta stunder och att röra om om du smälter chokladen i kylen!
4. Rulla smeten till lagom stor bollar, de jag gjorde blev ungefär som en femma i storlek, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
5. Klicka på lagom mycket smält choklad, den ska vara ganska täckt men det gör inget om lite av chokladbollssmeten sticker fram ;)
6. Till sist, sprinkla på passande topping och ställ in i kylen!




0 kommentarer:

Skicka en kommentar