Både idag och igår är jag på kurs ute på Syd. Lyxigt värre kan man tycka, med frukostmacka och eftermiddagsfrukt som ingår. Dessvärre är kursledaren inte direkt så väldans inspirerande, utan mer väldigt väldigt irriterande! >.< Men men, det lär väl bli sista CAD-kursen jag får gå på ett tag, så det får jag väl kanske stå ut med ;)
Hade lite bomull i huvudet igår, så det var väl inte helt oväntat att imorse vakna med uppsvullen hals... Mindre kul, men jag överlever nog ;D
Här är en bild på den underbara klockan vi beställde från Etsy!
I helgen var som sagt K i stan och kom över och hjälpte mig koka saft och sylt av bären från P:s mamma! Bäst blev nog jordgubbssylten :D Här kommer receptet på den :)
Recept:
600-650 gram jordgubbar (de jag använde nu var frysta)
1 lime
1 matsked vaniljsocker
2/3 paket syltsocker
ev. lite geleringssocker beroende på hur mycket vatten det är i bären
1. Rensa och noppa bären om de är färska.
2. Riv av skalet från en lime med ett zestjärn (alternativt en potatisskalare, men då kan man plocka bort skalen innan man häller upp den på burk om man inte vill ha massa stora bitar i sin sylt).
3. Koka upp tillsammans med vanilj- och syltsockret. Låt koka i 15-20 minuter och skumma noga!
4. Om du inte delat bären innan du la ner med i kastrullen och tycker bitarna av bär är för stora kan du mosa dem lite lätt. En potatisstomp fungerade perfekt för mig!
5. Häll eventuellt i lite geleringssocker tills önskad konsistens uppnås! Tänk på att den stelnar ytterligare när den svalnat, så jag tycker egentligen inte geleringssockret behövdes. Koka ytterligare ett par minuter.
6. Sterilisera burkarna genom att ställa in dem i ugnen på minst 100 grader en liten stund, alternativt diska ur dem och skölj sedan med en blandning av varmt vatten och natriumbensonat (konserveringsmedel).
7. Häll upp på burkar och tillslut dem innan de ställs på svalning.
Nej, nu ska jag fortsätta att modellera flänsar och tvärbalkar......... ;P
tisdag 25 september 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar