Ingredienser
- 4 bakpotatisar
- 2 ½ dl creme fraiche
- 1 påse knorr cafe de paris
- strimlad kassler efter behag
Majonäs
- 1 kylskåpskallt ägg
- 2 ½ olja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- plus eventuell smaksättning
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225°C. Hämta en lämplig form med bakplåtspapper att lägga potatisarna på. Tvätta potatisarna och skär ett kryss i dem innan du kör in dem i ugnen på 1 timme.
- Ta fram en lagom stor skål för röran och lägg i kassler, creme fraichen samt påsen med cafe de paris.
- Plocka fram en hög skål och knäck ägget tillsammans med olja,vinäger och kryddor. I det här receptet måste du använda dig av en stavmixer och använd mixer delen inte vispen. För att undvika att det skär sig börja med att mixa längst ner i botten av skålen. När du ser att du börjar en jämn tjock smet som påminner om majonäs ska du lyfta vispen uppåt tills olja och ägg är blandat.
- Blanda i majonäsen i röran och låt stå tills du plockat ut potatisarna.
Lycka till!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar