lördag 1 september 2012

Bakad potatis med kasslerröra



Ingredienser
  • 4 bakpotatisar
Kasslerröra
  • 2 ½ dl creme fraiche
  • 1 påse knorr cafe de paris
  • strimlad kassler efter behag
Majonäs
  • 1 kylskåpskallt ägg
  • 2 ½ olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger 
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • plus eventuell smaksättning
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 225°C. Hämta en lämplig form med bakplåtspapper att lägga potatisarna på. Tvätta potatisarna och skär ett kryss i dem innan du kör in dem i ugnen på 1 timme.
  2. Ta fram en lagom stor skål för röran och lägg i kassler, creme fraichen samt påsen med cafe de paris.
  3. Plocka fram en hög skål och knäck ägget tillsammans med olja,vinäger och kryddor. I det här receptet måste du använda dig av en stavmixer och använd mixer delen inte vispen. För att undvika att det skär sig börja med att mixa längst ner i botten av skålen. När du ser att du börjar en jämn tjock smet som påminner om majonäs ska du lyfta vispen uppåt tills olja och ägg är blandat.
  4. Blanda i majonäsen i röran och låt stå tills du plockat ut potatisarna.
Lycka till!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar